Aktuellt

Mycket på gång nu samtidigt som vi tar det lite lugnare nu. Ständiga väderförändringar gör att vi får träna på så gott det går. Jag är tacksam för att ridhuset ligger så nära stallet i alla fall!

PIPPI är för tillfället mycket pigg och under vintern hoppas jag på att hon ska bli ännu starkare så även galoppen kan bli rytmiskt. Tanken är att hon ska kunna starta LD hoppning under våren/sommaren. Jag ska även söka efter en ryttare som kan börja träna Pippi parallellt med Julia så att den kan ta över när Julia tyvärr inte kan rida henne mera. Så liten ryttare (runt 140 cm, maxvikt 40 kg) med ganska lång erfarenhet av ridning och hästar och med mycket tålamod sökes! Pippi är en mycket ambitiös ponny men har mycket åsikter och vill att vi ska vara lugna kring henne. Hon kan därför upplevas som en knepig ponny men allt hon begär är att vi pratar hästens språk och LYSSNAR på henne.

TIMON är också pigg men tycker det är lite jobbigt att behöva ta i och arbeta. Han gillar dock att hoppa och blir pigg där. Vi tränar på och med lite jobb varje dag blir det bättre och bättre! Under nästa år ska vi jobba med den sociala biten parallellt med träningen hemma. Jag vill ha en häst som säger JA till transporten och är trygg när vi kommer till nya ställen. Han behöver upprepa saker många gånger och då är han lugn och avslappnad.

CATALINA är nu 2,5 år och jag kommer börja pyssla med henne mer och mycket miljöträning. Hitintills har hon varit trygg i många situationer så nu ska vi finslipa och vänja henne vid trafik också så att vi kan gå till ridhuset. Hon reagerar på nya saker men jag upplever att man kan säga till henne "gå du bara vid min sida" så finner hon sig i det. Ska blir spännande att se hur hon hanterar inridningen till sommaren!

Det är lätt att bli ivrig när man är igång och tränar och vill utvecklas men man får inte glömma att hästarna lever i nuet och det förflutna så att ta dagen och stunden som det kommer är det bästa och vi kan ha roligt tillsammans med våra hästar!

8 dec 2013

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)