Stall Timbras blogg

Vinterterminen

6 dec 2018

Nu har vinterterminen startat hos Stall Timbra och vi rider de dagarn vädret tillåter och de andra dagarna pysslar vi med hästarna, fixar i stallet och lär oss mer om hästar. Några av ryttarna tränar på tävlingsnivå och då åker vi ibland till ridhuset och tränar. Under vintern har några av våra fasta ryttare uppehåll och då blir det lite lediga tider. Passa på att boka in er på en ledig tid och prova vårt koncept. Är ni intresserade av att börja 1 mars när vårterminen startar kan ni lämna en intresseanmälan. Som det ser ut just nu har vi endast en fast plats kvar så är ni intresserada hör av er snarast. Välkomna till Stall Timbra!

Timbra Camp

2 nov 2018

Idag samlades fyra ryttare för en heldag i stallet. Vi började med att ge hästarna frukost och sedan blev det lite ridning på förmiddagen. Dagens fortsatte med lunch för både hästarna och oss och sedan ville ryttarna ha hopptävling på eftermiddagen och skrev ner en banskiss. Ryttarna har olika erfarenhet och alla gjorde ett mycket bra jobb på sin nivå. Dagen avslutades med prisutdelning och lite mellanmål. Troligen blir det fler Timbra Camp-dagar då det var uppskattat av ryttarna! 

Klubbmästare i ponnyhoppning!

28 okt 2018

Niona och Indra var på Hästhagens ryttarförenings klubbmästerskap i hoppning. Fina rundor och en förstaplacering. Roligt att se hur de tränar på och blir mer och mer samspelta. Ponnyer som rids av olika ryttare ger en stor utmaning då de testar en del men våra ryttare lär sig hela tiden att bli tydliga mot hästarna och då brukar det flyta på i ridningen. Grattis till dagens ekipage!

Höstterminen hos Stall Timbra!

29 aug 2018

1 september börjar höstterminen och pågår till och med 30 november. Många ryttare i olika åldrar kommer varje vecka till oss för att rida, pyssla med hästarna och lära sig mer om hästar. Vi har också ryttare som är tävlingsinriktade som tränar inför kommande tävlingar. 

Våra fasta platser är upptagna men det går att ställa sig i kö och under tiden boka in sig om det blir lediga tider. Vi har också gruppaktiviteter där vi lär oss mer om hästar och pysslar i stallet och på dessa finns det möjlighet att delta. Om ni är intresserade av vår verksamhet är ni välkomna att gå med i vår Stall Timbra-grupp på Facebook. 

Tror ni att vårt koncept skulle passa er så tipsar vi er om att ställa er i kö så möjligheten att ni kan få en plats snart blir större. Välkomna!

Hoppträning för två tävlingsekipage

18 aug 2018

Hoppning på schemat idag och det blev en lång träning där ryttarna fick erfara bland annat innebörden av rytm och ytterhjälper. Kommunikation mellan häst och ryttare är en stor del i ridningen och med två läromästare som är experter på att läsa av ryttaren, fick ryttarna vara hundra procent fokuserade. Vill tillägga att ryttarna innan kameran startade värmde upp självständigt vilket är viktigt att träna på i sin ryttarutveckling. En stor applåd till dessa två uthålliga ekipage!


Premiär för After School

6 aug 2018

Torsdagen 16 augusti har vi premiär för en ny aktivitet hos Stall Timbra.  Det är "After School" och är för alla skolbarn. Innehållet anpassas efter deltagarnas intresse och det är en fritidsaktivitet där vi träffas och gör saker tillsammans. Kanske vi gör något med hästarna om hästarna till exempel behöver komma in eller få mat annars är detta en aktivitet utan hästar. Aktiviteten pågår kl. 15-17 och ni kommer och går när ni vill. Det finns möjlighet att äta mellanmål och sedan när skolan har börjat och barnen har läxor så får de gärna jobba lite med de. Kan ju vara roligare att göra de i en annan miljö och jag tror säkert att hästarna vill lyssna på läsläxan . 75 kr per gång. Anmäl ert intresse via [javascript protected email address] eller skicka en förfrågan till vår Stall Timbra-grupp på Facebook. Där finns ett inlägg som gäller vecka 33. Välkomna med anmälan eller frågor!


Inför höstterminens start

3 aug 2018

Nu börjar det bli fullt hos Stall Timbra vilket vi tycker är mycket roligt! Hästintresserade människor med olika erfarenhet och i olika åldrar tillbringar tid i stallet och lär sig mer om hästar och får utvecklas i ridningen i sin egen takt.

Våra sex hästar har olika personligheter och kräver olika av oss i ridningen. Vi har ett par extra känsliga hästar, Yafar och Fabriano, som kräver lite mer erfarenhet och de finns det fortfarande plats på. Vi har också vårt storhäst Timon som är 19 år och en riktig läromästare. Våra andra tre hästar Pippi, Catalina och Indra har oftast fullbokat schema men det händer att de har lediga tider. 

För er som är intresserade av vår verksamhet är det dags att kontakta oss. I nuläget kan vi erbjuda Först till kvarn-plats där ni kan boka in er på lediga tider alternativt att vi hittar ett upplägg som passar alla beroende på vilken häst som är aktuell. Ju tidigare ni hör av er desto bättre möjlighet finns att uppfylla era önskemål!

Första tävlingen!

28 jul 2018

Idag körde vi till Kågeröds RF för att dagens ekipage skulle medverka på sin första lokala hopptävling. Indra har tävlat med tidigare ryttare men det var hennes första tävling sedan hon flyttade till Stall Timbra. Vi brukar säga att målet är att åka dit och sedan blir allt det andra en bonus. Både framridning och framhoppning fungerade mycket bra och de hoppade sju av åtta hinder. Bra jobbat!

En mycket trevlig kvällsutflykt!

5 jun 2018

Vi lastade Pippi och körde till vår ridklubb Hästhagens RF som anordnade Pay and Jump. Idag var det Agnes och Klara som red och de har tränat mycket inför detta. Att rida på en stor hoppbana är inte alls som att hoppa bana hemma men deras träning har gett resultat och ryttarna gjorde varsin felfri runda. Grattis tjejer!

 

Snart startar sommarterminen!

29 maj 2018

1 juni startar sommarterminen och vi fortsätter med ridning och andra aktiviteter. Vi kommer bland annat ha dagridläger med individuella upplägg. Sommarterminen är också ett bra tillfälle att börja hos oss då vi har lite extra tid så att ni kan lära känna oss och våra hära hästar. Välkomna till sommarterminen hos Stall Timbra!

En mycket lyckad sista Pay and Jump!

15 apr 2018

Barnen växer snabbt ifrån ponnyerna och idag var det Nionas och Pippis sista Pay and Jump. Ryttaren jobbade på och de höll igång och i slutet fick de till det med rytmen och galopperade på! Nu väntar nya äventyr för Niona tillsammans med våra c-ponnyer!


2016

/niona-och-pippi-161023-2.jpg

2018

/img_20180415_104547.jpg

 Nya Pay and Jump-ryttare

8 apr 2018

Idag var det dags för två nya ryttare att åka på deras första Pay and Jump. Ryttarna förberedde sig noggrant vid bangången och jobbade på under hela ritten. Bra jobbat av dagens ekipage!

 Högsäsongen drar snart igång!

17 mar 2018

Nu när våren är på väg börjar vi rida mer och aktiviten hos Stall Timbra ökar. Några har tagit det lite lugnare under vintern men vi har också haft många tappra ryttare som hållt igång och tränat efter förutsättningarna. I stallet har vi pysslat mycket och tagit hand om våra hästar. Nu ser vi framemot att träna lite mera och hoppas på många ridpass i vårsolen! 

 

 

Stall Timbras Facebook-grupp

13 feb 2018

Vi använder till största delen Facebook för att hålla kontakten och planera verksamheten. I vår Facebook-grupp kommer varje vecka ett veckoinlägg där ni kan skriva vilka tider ni har möjlighet att komma till stallet. 

Stall Timbras verksamhet bygger på deltagarnas erfarenhet, ålder och intresse och ibland sker det lite ändringar för att det ska bli en bra verksamhet. Vi rider också utomhus och aktiviteterna planeras utifrån det. 

Om ni är intresserad av att börja hos oss för att se om det är något som passar er får ni gärna skicka en förfrågan till gruppen. Om ni vill hälsa på, boka ridning eller annan aktivitet kan ni kommentera veckoinlägget med vilka tider ni kan. 

Ni är också välkomna att kontakta oss utanför Facebook om det passar er bättre.

Välkomna!

Nyhet!

9 feb 2018

Nu går det att beställa kläder med Stall Timbras logga på. Kläderna finns att beställa från Prima 4 You och länk finns nedan. Gå in och kika på sortimentet och passa på att beställa senast 7 mars för att få 10 % i välkomstrabatt!

Klubbkläder från Prima 4 You

← Äldre inlägg

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)