Equus x 3

Timon var lite känslig i ridhuset och när vi skulle gå dit. Hästar kan ju inte planera utan lever efter vad som har hänt i stället för det som ska hända. Och det som har hänt för honom den senaste tiden har varit äta, sova och hagvistelse. Inte så konstigt att han reagerar lite när vi plötsligt ska motionera i ridhuset. Men han verkade nöjd i slutet och skrittade på avslappnat!

Catalina berättade att hon gärna ville bli ompysslad. Närjag och Timon kom tillbaka från ridhuset följde hon mig med blicken och mentalt verkade hon vara ute i gången. Jag ställde henne i gången och ryktade henne och det verkade vara riktigt uppskattat.Hon har blivit så duktig när jag ska kratsa hovarna!

Pippi var också nöjd med att bli ompysslad. Men hon verkar inte vilja känna att hon blir fångad i grimman så efter att ha kliat henne på halsen, gått ifrån och sedan närmat mig igen när hon vänt huvudet mot mig satte jag mig på huk vid boxväggen. Efter ett tag släppte hon in mig och jag kunde ta på grimman. Jag tror att hon behöver extra mycket kärlek när hon kan uppfattas som lite sur. Hon blir en helt annan häst när man tar det lugnt och ger henne mycket tid!

Detta var dagens equus-studier. Kanske var det rätt uppfattat eller hade de något helt annat att berätta. Det gäller ju att översätta rätt! 

25 dec 2012

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)