Lång dag i stallet

Timon skulle först ridas och sedan lasttränas. Tyvärr blev det inte mycket med ridningen - han signalerade tydligt att sadeln orsakar honom smärta. Så vi gick hem igen. Det är så tråkigt att lägga ner mycket tid och pengar och inte komma igång ordentligt med träningen. Men att ha häst handlar om så mycket mer än att rida. Det är så härligt att bara komma till stallet och se hästarna gå och beta i hagen (eller nu när gräset har försvunnit - se de mumsa på höet i lösdriften). Jag har bokat tid för sadelprovning och hoppas att jag inom en snar framtid hittat den sadel som passar Timon.

Dagen fortsatte med lastträningen och det var ju ett tag sedan vi lasttränade men vi tog det lugnt och till slut kom Timon på hur han skulle gå in i transporten och det gick jättebra att stänga. Det var han ju inte beredd på och såg mycket fundersam ut men ändå lugn. Vi körde en sväng till Höör och han var lite svettig på bogen när vi kom hem igen. Så han verkar bli lite stressad av att åka men jag tror att det handlar om att han måste få vänja sig. Även om han var lite svettig var han ändå lugn i transporten. Det var även första gången på länge som han fick komma tillbaka till samma ställe. De senaste gångerna vi kört honom har varit vid flytt.

Sedan var det Pippis tur. Lite hoppträning i ridhuset. Hon är mycket duktig! Jag red på ett kryss snett igenom i trav och hon landade i rätt galopp. Jag fortsatte i galopp längs spåret och vände över mitt på långsidan och när jag svängde till höger vid väggen byter denna lilla ponny galopp - hur enkelt som helst! Jag tror att hon kan bli riktigt duktig. Jag annonserar hela tiden efter en ryttare. Hoppas på att hitta rätt ryttare till henne snart. Men det är så bra att Vilma vill komma ner och rida och tävla henne ibland!

Catalina fick även lite "träning". På hennes nivå bestod det av bli ryktad och av att kratsa hovarna. Hon var så duktig och jag kunde kratsa alla fyra hovarna utan att hon viftade med benen. Hon är ju bara ett år så jag gör inte så mycket med henne än. Det blir mer till våren då det blir dags att lastträna henne så att hon också blir trygg med transporten.

När träningen av hästarna var avklarad var det dags att ta itu med fodring och mockning. Tog även ner femtio balar från loftet och sen kändes det i kroppen att jag hade varit igång i stallet hela dagen!

28 okt 2012

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)