Paus i träningen

Ansvarig för träningen av Stall Timbras hästar ligger nerbäddad så det har blivit en paus för hästarna. Men det finns vl något som heter att vila sig i form?

Timon verkar trivas med sin nya fina sadel så det ska bli spännande att se hur den "gamla" hästen tar sig. Han är mycket bekväm av sig. Jag rider honom mycket försiktigt nu när han inte har gått så mycket i höstas. När jag travade honom sist jag red gick han på bogarna direkt och det är det värsta jag vet. Spontana tanken var att han har dålig kondition och är stel. Men när jag istället lät han trava framåt var det inga problem. Han gick på bogarna fö att han inte använde sina bakben! Sedan gick han jättebra hela passet och jag avslutade när han hade jobbat bra för att behålla gnistan i träningen.

Pippi ska också få en ny sadel så att Stall Timbras duktiga beridare Vilma kan tävla henne. De passar så bra ihop och det är så roligt att Vilma tar tåget ner för att tävla Pippi. I höstas var vi iväg på en Pay & Jump och det gick mycket bra. Fokus kommer nu ligga på att de ska hoppa lite högre (50 cm och 60 cm) och att Pippi ska bli mer känslig för hjälperna så att de tar sig över lite tittigare hinder också. Jag ska jobba Pippi från marken så att hon blir smalare och piggare. Konditionen är inte på topp just nu...

Catalina ska få vidga sina vyer. Ska gå med henne på travbanan så att hon får vänja sig vid saker som flyger (finns många olika fåglar längs travbanan och de dyker upp snabbt!) och vi ska fortsätta att träna på att följa med fint. Hon är redan mycket avslappnad när man leder henne till och från hagen. I sommar fyller hon två så jag ska till hösten introducera ridhuset så att hon blir trygg med det till 3-årstestet nästa år.

Det är jobbigt att inte kunna åka till stallet på flera dagar - tur att man har en duktig avbytare!

 

 

19 jan 2013

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)